2016. március 7., hétfő

Tarcali Húsvétolás

Városból borvidékre
Judit és Levente a harmincas éveikben járó fiatalok, néhány éve költöztek a borvidékre Debrecenből, azóta egyfolytában szervezkednek, jó értelemben véve. Jó példák és inspiráció lehetnek arra, hogyan lehet hatékonyan városból vidékre költözni, nemrégiben írt is erről a blogján egy barátjuk a Táncoló Medve, azaz Ripka Gergő. Gergő nemrégiben egy új Tokaj Kalauzt követett el éppen, amelyben bemutatja a borvidék borászatait A-tól Z-ig - na de erről majd máskor... Én magam óvatos vagyok abban, hogy a vidékre költözésben bátorítsak bárkit, nem mintha nem lenne jó itt. Most már az, igen. Mármint nekem.Nekik mintha egyértelműbb lett volna ez már a kezdetektől.


Vidéken élni teljesen más életforma, amit Budapestről elképzelni sem lehet. Aki mozi és szórakozásfüggő esetleg nagy pesti nő (khmm), vagy csak magassarkúban érzi jól magát, az a költözést kétszer is gondolja meg. Viszont az a jó hírem van, hogy ha mégis mellette döntesz, értékesebb, tartalmasabb életet élhetsz - persze csak akkor, ha van munkád, olyan, amiből megélsz. Ára is van a költözésnek, meg értékes hozadéka is: lemondasz a zizegős ingerekről, cserébe megkapod a természetet, a csendet, az őszinte barátságokat és az együtt borozás, vacsorázás élményét. Építheted a helyi közösséget és szervezhetsz társasági életet, mert itt másképpen nem megy, siránkozni kár is, hogy nincsen semmi, meg nem történik semmi. Csináld és akkor lesz. Juditék mottója is ez: Képesek vagyunk rá.


Párosunk a helyi borászatokat is segíti a marketing tevékenységükben: weboldalakat terveznek nekik,rendezvényeken fotóznak, emellett összegyűjtik a környékbeli fiatal borászokat, közösségi életet szerveznek, szeretnek a természetben járni-kelni, imádnak főzni és enni, Levente hobbi DJ, boros rendezvényeken alkalmasint ő keveri a talpalávalót.


Tarcalon laknak, így ez a település az ő szívügyük, most itt szerveznek húsvéti programokat három, helyi pincészet összefogásával. Ha már egyszer ott jársz, megnézheted a település legfrissebb nevezetességét, az óriás Jézus szobrot. Minek mennél emiatt Rióba? Fotók: Hegyalja Fotó.

Programok a tarcali Szedmák, Páll és Myrtus pincénél március 26-27-28-án
Mindhárom nap nyitott pincékkel várják a látogatókat, lehet helyi borokat és sonkát kóstolni barátokkal, vagy családilag akár, mert gyermek programokkal is készülnek: a Páll Pincénél hordóra rajzolhatnak a kicsik, a Myrtus pincénél húsvéti díszeket készíthetnek.

Március 27-én a Szedmák Pincénél dűlősétát tartanak a Kövesdi-dűlőben, akinek van kutyája vigye őt is, mert fűbe rejtett húsvéti tojásokat lehet majd összegyűjtögetni a kutyával együtt, egyúttal tesztelhető, hogy megfelelően működik-e a kutya szimata. Nem mondtam még, hogy Juditék ideiglenesen, rövidebb-hosszabb ideig befogadják a kóbor kutyákat is? Szóval igen, ez a másik szívügyük.


A Myrtus Pincénél a Zempléni Sajtmanufaktúra vendégeskedik majd, két sajt- és borkóstoló között pedig a felnőttek petanque-ozhatnak az udvaron. Bízzunk benne, hogy szép, napos időnk lesz, körülöttünk zöldülő fákkal, addig is cselekvős, szép márciust mindenkinek!

A részletes programot a Kövesdi Pince weboldalán nézhetitek meg.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails