2016. március 7., hétfő

Cukkinis curry-s spagetti

, avagy a jó étel egyszerű.

Amikor néhány éve elkezdtem főzni, mindig jó bonyolult ételeket választottam, vacsoravendégeket is több fogásos sorokkal vártam, így emiatt - és persze kellő tapasztalat hiányában -  a főzés egy hosszú órákon át tartó, inkább szenvedős, mint szenvedélyes folyamat lett. Ma már éppen ennek az ellenkezője zajlik: az egyszerű, tápláló ételeket részesítem előnyben,amelyeket lehetőleg minél rövidebb ideig kell főzni és általában kombinálom a főtt és nyers zöldségeket a mindenféle magokkal. Az Élet fokozatosan lökdösött ebbe az irányba, hogy finomabban, hol kevésbé finoman, de mondhatjuk, hogy kitartóan. A baráti körömben csupa zöldség-megszállottal van dolgom, akiktől folyamatosan tanulok: Évi barátnőm a répatortájával és a gyógynövényes teáival kápráztatott el (a bölcsességén kívül),  Katherine nemcsak szereti a zöldségeket, imád egy barátnője kertjében babrálni a zöldségekkel és a zöldfűszerekkel, aztán ha valamit begyűjtött, büszkén mutatja: milyen szép vacsoránk lesz! felkiáltással. Anita is szenvedéllyel vásárolja a zöldségeket és így beszél róluk: nézd meg, milyen gyönyörű ez a saláta! Nézd ezeket a színeket! Tavaly nyáron a fodrászomnál kötöttem barátságot egy másik Anitával, aki a paleo étrend megszállottja, mióta őt ismerem, mindig belebotlom Budapesten a paleo és raw food helyekbe, kóstoltam már spenótlét ananásszal és almával, sőt, chia magos kókusz desszertet is.


Szóval a külvilágban egyértelműen visszatükröződik, ami bennem van, ami bennem elindul. Ha kinyilvánítod a szándékodat arra, hogy egészségesebben étkezz, az utak egyszerűen megnyílnak előtted: hívogató piros almák, zöld salátafejek, világító citromok mosolyognak majd rád mindenhol. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ne egyél csokoládét,mert persze, hogy egyél csokoládét. Csak kezdj el tudatosabban figyelni arra, hogy milyen étel az, amitől jobban érzed magad. Egy ilyen ételt összedobni kb. 25 perc.
Milyen bort ajánlanék hozzá? Félédes Tokaji Hárslevelűt.


Cukkinis curry-s spagetti


Hozzávalók 2 főre:
25 dkg spagetti
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
olíva olaj
2 tk curry por
fél maréknyi mazsola

egy maréknyi dió

A cukkinit battonra vágjuk, közben sós vízben megfőzzük a tésztát. A hagymát finomra aprítjuk,a fokhagymát egy kés pengéjével megroppantjuk.Az olíva olajon megdinszteljük a hagymát, meghintjük curryvel és kicsit pirítjuk. Hozzáadjuk a cukkinit, sóval, borssal fűszerezzük és csak addig pároljuk, amíg roppanós marad. Az al dente-re főzött tésztát (ez itt nem olyan lett :)  leöblítjük és hozzákeverjük a fűszeres-cukkinis keverékhez, kicsi olíva olajat öntünk rá, a végén pedig megszórjuk pirított dióval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails