2015. március 26., csütörtök

Csicseriborsós saláta

Olyan jó reggelente madárcsicsergésre ébredni! Látni, ahogy ébred a természet, hogy csak úgy feszítenek a rügyek a fákon és bokrokon, ahogy virágba borul az aranyeső és ahogy lila-fehér foltokként világít az ibolya a fűben. És ahogy a kék ég ismét védő kupolaként borul a szőlőhegyek fölé.. A tavasz mindig egy igazi csoda, érkezésével meghozza az igényt a nagyobb mennyiségű zöldségbevitelre. Még várni kell,  amíg a piacon megjelennek a szezonális darabok, de addig is már trenírozhatjuk magunkat a nyers salátákra, például ezzel. A Pajzos 2013-as "T" Furmintja pedig annyira friss, citrusos-limeos, ropogós Tokaji bor, hogy az ilyen könnyű darabokkal is jól mutat.



Csicseriborsós saláta
Hozzávalók, 2-3 főre:

egy konzerv csicseriborsó (400 gr)
1 csokor petrezselyem
1 lime kifacsart leve
2 gerezd fokhagyma
olíva olaj
só, bors, esetleg csipetnyi római kömény

A csicseriborsót leszűrjük, a petrezselyem leveleit letépkedjük és kisebb darabokra aprítjuk, a fokhagymát áttörjük, a paradicsomot kis kockákra vágjuk, mindent összekeverünk, hozzáadjuk az olíva olajat és már készen is van a salátánk, amely nagyszerű friss bagettel, vagy éppen húsok köreteként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails